2012. március 26., hétfő

Medvehagymázás Árpád-tetőn

Árpád-tető, Medvehagyma (12-03-25)
Medvehagyma szezon van és az idő is a túrázóknak kedvezett. Péterrel elhatároztuk, hogy megyünk, szedünk és persze megtettük a kiírást is a többiek felé. Harold végre megkaphatta a bicikli túráját a Yanooval, így ő csak a túránk vége felé csatlakozott lányos csapatunkhoz - Bori, Niki, Júnó, Emi mama, én - melyet a Péter (is) vezetett.

Kibuszoztunk az Árpád-tetőre, és pár méter megtétele után a tavalyihoz hasonlóan megkezdtük a medvehagyma ritkítását. Most még nem voltak szép nagy levelek, olyan intenzív illatuk sem, de nem kellett keresgélni őket. Még egyszer - újabb pár méter után - újra megálltunk és gyarapítottuk szatyraink tartalmát. Az idővel nem is nagyon törődtünk, hogy hol mennyit időzünk. A fehérkúti kulcsosháznál is hosszasan ücsörögtünk és csemegéztünk a szalonnás és kirántott húsos, medvehagymával dúsított szendvicsekből. 
Igazi ráérős, nézelődős kirándulás volt. Nem volt hiszti se, mindenki jókedvű volt. Borinak azért annyira nem volt, jó, ő csendben küzdött az allergiájával és valószínűleg Júnó is unatkozott, sokat kellett egy helyben állni, ráadásul ő még a szendvicsekből sem kaphatott és a a medvehagymát sem kedveli és a táv sem volt akkora, hogy különösebben elfáradt volna.

Mi a Péterrel kicsit elfáradtunk a sok friss levegőn töltött időtől, de persze kellemesen és nem kimerítően.
Reméljük a Diának és a Zolinak is kellemesen telt a hétvégéje és szombaton csatlakoznak a Tenkes Maratonra, ahol teljes díszbe öltözve, felavathatjuk az egyen-pólónkat is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése